Sponsoren | Naar overzicht

22 en 23 Augustus Lelystad

Geplaatst op: 28-8-2009  |  Aantal foto's: 1

Ditmaal stond er een heus raceweekend op het programma. Niet trainen maar gelijk racen en maar hopen dat de afstelling van de auto goed is. Heeft ook wel wat.
Ondanks een wedstrijd in Emmen stonden er maar liefst 43 auto’s aan de start. Er werd dus in 2 groepen gestart waarbij de 30 beste door zouden gaan naar de finale. Insteek was eigenlijk om rustig aan te doen en de spullen heel te houden voor de zaterdag.
Jan had de motor van Toop ingebouwd en Toop reed met een hagel nieuwe. Toop had ook nog grote veranderingen aan de afstelling gedaan en startte daarom de 1e manche achteraan.
De manches verliepen relatief rustig, de risico’s werden zo veel mogelijk beperkt. De uitlagen waren als volgt:
Toop 9e 11e en 9e
Peter 7e 10e en 8 e
Jan 16e 15e en 16 e
Helaas had Jan niet voldoende punten behaald om zich te plaatsen voor de finale. Toop en Peter reden een sterke race en eindigden heel goed op een 8e en 9e plek. Gezien ons materiaal, budget en relatief beperkte ervaring en wedstrijd ritme een hele goede prestatie.
Op Zondag zou het allemaal anders zijn. Over het algemeen was het een slechte dag voor het WRT. Laten we even beginnen met de positieve punten. Jan en Peter scoorden in de eerste manche een 10e en een 8e plek. Toop scoorde in de tweede manche een 6e plek. Voor de rest was eigenlijk allemaal triest. Jan viel eenmaal uit met een afgebroken achterwiel, Toop raakte betrokken bij een crash en had schade en Peter reed een band lek en werd nog eens van de baan geramd.
Uiteindelijk bleek dat Jan (net, maar wel heel goed voor een beginneling) en Toop zich geplaatst hadden voor de finale maar Peter stond slechts op de reservelijst. Gelukkig meldde een coureur zich af en mocht hij alsnog meedoen.
Omdat Peter als reserve mocht meedoen moest hij helemaal achteraan starten, maar als een speer ging hij door het veld, totdat……… Toop was in een crash geraakt, het leek alsof er ruimte was om te passeren maar Peter knalde op volle snelheid op de stuurloze stockcar van Toop. Dit betekende einde oefening voor beide.
Jan draaide netjes zijn rondjes en reed de finale wel uit. Toch nog iemand die de eer hoog houdt.

Voor het eerst werd er dit weekend gebruik gemaakt van een onboard camera. Het eerste resultaat ziet u hieronder.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen