Sponsoren | Naar overzicht

19 Juli Lelystad

Geplaatst op: 20-7-2009  |  Aantal foto's: 13

Terwijl de weersvoorspellingen verschrikkelijk slecht leken voor het weekend trok het voltallige, dus met 3 auto’s, WRT wederom naar het ovalcircuit van Lelystad.
Op zaterdag werd er nog getraind in wisselende omstandigheden maar op zondag was het de gehele dag droog. Dat was wel zo prettig voor Jan die zijn debuut maakte.
Vanwege het EK in Engeland waren er ditmaal wat minder auto’s, daardoor werd er in 1 grote groep van 36 auto’s gestart.
1e manche.
Met Toop en Peter op startplaats 21 en 24 en Jan helemaal achteraan werd er gestart. Bij de start was Peter erg goed weg en die lijn werd de eerste ronden aangehouden, na 10 ronden was hij al op een 7e plek aangekomen. Een harde bumperactie van een collega zorgde voor een excursie buiten de baan en veel plekken werden verloren. Toop reed gestaag naar voren en haalde Peter in. Jan deed heel erg goed mee. Toop werd 12e, Peter 13e en Jan 23e.
2e manche.
Weinig spectaculairs tijdens deze manche. Toop en Peter zijn niet snel genoeg en rijden in de middenmoot. Peter komt onderweg een Engelsman tegen die zijn auto midden op de baan parkeert en knalt er bovenop. Schade en uitvallen. Toop eindigt als 13e en Jan, die het weer beter doet, als 20e.
3e manche.
Jan gaat weer als een speer als plotseling zijn motor met een hele grote knal de geest geeft. Wat volgt is een grote glijpartij waarbij de andere WRT coureurs zijn gestrande stockcar maar net kunnen ontwijken. Door de grote hoeveelheid olie op de baan ontstaat er een grote chaos waarin een flink aantal andere stockcars schade oplopen. Na de herstart verliest Peter snel een boel plekken en Toop rijdt wederom “rustig” door. Peter 12e en Toop 13e.
Voor de laatste manche veranderd Peter een aantal zaken aan zijn Stockcar, slecht ging het al dus veel slechter kon het niet worden. Vanaf een 3e startplek pakt hij al snel de kop en gaat hij ervan door. Helaas wordt de wedstrijd stilgelegd vanwege een flinke crash van Danny van Wamelen, die op het rechte stuk met zijn wagen over de kop gaat. Na de herstart moest Peter nog een aantal plaatsen prijsgeven maar een 7e plek was toch nog een redelijk goede afsluiting van deze slechte dag. Toop kwam al in de beginfase een collega tegen en samen verdwenen ze van de baan. Helaas zorgde deze aanvaring ook voor veel schade aan het plaatwerk.
Al met al geen succesvol weekend voor het WRT.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen