Sponsoren | Naar overzicht

19 April

Geplaatst op: 21-4-2009  |  Aantal foto's: 23

Op 19 April werd alweer de 2e wedstrijd van dit seizoen gereden. Toop had het één en ander veranderd aan de uitlaat om problemen met de decibellen te voorkomen. Het was een zeer geslaagde dag met mooi weer, veel “fans” en hamburgers van Bianca!

Er waren wederom meer dan 40 F2’s dus werd er in 2 groepen gestart. In de eerste manche moesten beide WRT bolides in de eerste groep starten. Toop vooraan en Peter bijna achteraan. Na een paar heftige eerste ronden lagen beide auto’s in de top 10, en liep Peter in op Toop. Met nog een aantal ronden te gaan begaf plotseling de aandrijving van Peter zijn auto en moest hij helaas uitvallen. Toop eindigde op een nette 8e plek.
Snel werd de auto van Peter gerepareerd. Vanwege het uitvallen mocht Peter nu op de eerste rij starten. Na een niet al te beste start kon Peter mooi aanhaken bij de “rode daken” oftewel de snelle jongens. Na een uitstekende race eindigde Peter als 4e! Dit is de beste WRT prestatie tot op dit moment.
Toop startte in de andere groep en reed naar een 10e plek.
In de laatste manche reed Peter naar een 6e plek en Toop werd wederom 8e.
Beide coureurs hadden zich geplaatst voor de finale (de beste 30) waarin in het al in de 1e ronde flink mis ging tussen Christiaan Weyenberg en Patrick Hendriks, hun wagens haakten in elkaar en ze gingen haaks rechtsaf op het moment dat Peter hen passeerde. De drie auto’s schoten richting vangrail wat het einde van de wedstrijd betekende.
Na de herstart volgde een heftige finale met een aantal flinke crashes die steeds net voor Toop gebeurden maar hij wist ze allemaal (net) te ontwijken. Toop finishte op een 15e plek.

Naar nieuwsoverzicht
Nieuwe Stockcar met de sponsers Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen