Sponsoren | Naar overzicht

1e wedstrijd 2009

Geplaatst op: 23-3-2009  |  Aantal foto's: 17

Nadat het op de zaterdag nog regende tijdens de trainingen was het op zondag gelukkig droog. Door de grote opkomst van 43 auto’s werd er in twee groepen gereden. Toop mocht het spits afbijten. Na enkele ronden maakte hij een volmaakte 360 graden spin waardoor een plek in de top 10 niet meer haalbaar was. Met de snelheid zat het wel goed. Peter zorgde in de 2e groep voor wat spektakel door bij de start direct naar binnen te duiken waardoor enkele collega’s in de problemen kwamen. Na een tumultueuze race met herstarts, spins en toenemende onderstuur problemen zakte hij naar een 7e plek.
In de tweede manche was Toop wederom snel onderweg, maar terwijl hij op een 6e plek lag brak er een aandrijfas. Weer geen punten. Peter kende in zijn groep een slechte start maar herstelde snel. Bij een herstart werd hij met een beetje geluk als 3e opgesteld. De herstart was er weer eentje die voor het nodige spektakel zorgde waarbij Peter buiten de baan terecht kwam en wat plekken verloor. Uiteindelijk kwam Peter als 4e over de finish maar het uitstapje had ervoor gezorgd dat de rondetelling in de war was geraakt. Een 9e plek op een ronde achterstand was het gevolg.
In de 3e manche zaten de beide auto’s in dezelfde groep. Bij de start begon het te regenen, Toop maakte hier prima gebruik van maar Peter verloor veel terein. Na enkele ronden werd het weer droog en kon ook Peter weer wat snelheid maken. Toop kwam als 8e over de finish en Peter als 10e.
Na de races moest Toop nogmaals deelnemen aan een geluidsmeting ditmaal had zijn auto teveel lawaai, dit werd veroorzaakt door een deel van de uitlaat dat los was geraakt. Hierdoor werd hij uit de uitlag genomen.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen