Sponsoren | Naar overzicht

Dutch Open Weekend

Geplaatst op: 24-10-2008  |  Aantal foto's: 14

Dutch Open Weekend

Dit keer geen training op zaterdag maar gelijk al wedstrijden. Toch bekeken de WRT coureurs deze races toch als training voor de grote wedstrijd van zondag. Aan beide wagens waren nog al wat wijzigingen doorgevoerd en dan wil je de
Zoals gewoonlijk openden de junioren het bal en gelijk in hun eerste manche zorgde een stevige crash voor het nodige oponthoud. Gina Verhoeven had een dusdanig klap gemaakt dat ze buiten bewustzijn was geraakt. In verband met vermoedelijk nekletsel moest de brandweer eraan te pas komen om haar uit haar auto te halen. Gelukkig viel het allemaal heel erg mee en was ze later op de dag alweer terug op het circuit. Als gevolg van dit alles werd het programma ingekort van 4 naar 2 races. Aangezien er net geen 40 F2ís waren startten ze allemaal in dezelfde manche. Voor de 1e manche startte Peter op een plekje vooraan en Toop stond wat meer naar het midden. De manche werd zonder problemen uitgereden en beide autoís presteerden naar tevredenheid.
De 2e manche ging het al wat harder. Peter had een goede start en reed na een rondje of 10 op een redelijk veilige positie in de top tien. Voor Peter reed de Belg Dirk Jacobs en in een poging deze te passeren werd eens flink de bumper ingezet. Door deze toch wel forse tik sprong er echter een bougiekabel van de verdeler waardoor de motor op 3 cilinders ging lopen. Verder rijden had geen zin. Toop kreeg steeds beter door hoe zijn auto reageerde en voerde het tempo gestaag op.
Jammer dat er niet meer gereden kon worden op de zaterdag maar we hadden wel het idee klaar te zijn voor de races van zondag.
Zo rond half 7 ís avonds werd de barbecue aangestoken, en samen met team Drost er een gezellig avondje van gemaakt.
Dan zondag, tijd de voor de grote wedstrijd: de Dutch Open. En volle dag waarbij in 3 manches gestreden moest worden voor een plek in de finale. Van de 57 deelnemers mochten er maar 30 starten. Het veld werd verdeeld in twee groepen. In de 1e manche startte Toop in de 1e groep. Na een paar heftige eerste rondjes kon hij zich vanuit het middenveld naar voren werken maar niet de top tien bereiken.
Peter was ingedeeld in de 2e groep. Vanaf een 4e startplek reed hij al vrij snel op een 2e positie en deze hield hij vast totdat er enkele snelle jongens voorbij kwamen. Met nog 3 ronden te gaan lag hij op een 5e plaats met vlak daarachter Toon Schut. Deze plaatste een harde actie op de achterbumper, gevolg: een spin en weg top tien klassering. Gelukkig geen schade maar wel jammer.
2e manche, beide autoís in dezelfde groep. Toop vertok vanaf de 1e rij en kreeg in de eerste ronden wederom forse tikken links en rechts waardoor hij terug zakte. Na een aantal ronden hield de auto er ook nog eens plotseling mee op: einde race.
Peter had een goede start en lag zelfs even 1e. Langzamerhand kwamen de toppers langszij maar nadat Henk Peeters voorbij was gekomen kon Peter aanpikken en op een 4e plek liggend leek hij naar de finish te rijden, LEEK. Bij het opkomen van het rechte stuk maakte een achterligger een stuurfout waardoor zijn wagen begon te spinnen. Peter kon de tollende wagen net ontwijken maar raakte hierdoor zelf in de problemen en kwam in aanraking met (volgens mij) Robert Leenhouts die hierdoor over de auto van Peter heen werd gelanceerd. Wonder boven wonder was er geen schade (behalve een kromme velg) maar een goede klassering was wederom verkeken.
Doordat de 3e manche werd geschrapt vanwege tijdsgebrek, stonden beide WRT wagens niet aan de start van de finale. Willie Peeters won de finale, Sebastiaan Vowinkel werd 2e en Henk Peeters eindigde op de laatste podium plek.
Tot slot werd nog de Sponsor-race gereden. Dit is een soort revanche wedstrijd voor de Dutch Open finale waarbij de eerste 3 van die finale met een ronde achterstand moeten starten. Beide WRT wagens stonden aan de start. Peter op de 3e start rij en Toop helemaal achteraan. Het werd een heftig wedstrijdje waarbij er door diverse coureurs flinke schade werd opgelopen. Peter kreeg ook de nodige klappen te verwerken maar gelukkig weer geen (grote) schade. 8 ronden voor het einde werd de wedstrijd afgevlagd in verband met een grote crash op het rechte stuk. Op dat moment was Peter zover teruggevallen en Toop zover naar voren gekomen dat ze achter elkaar aanreden.

Het was een mooi raceweekend met harde races waarbij beide coureurs wel de snelheid hadden maar dit niet vertaald zagen in keiharde resultaten.
Dit was voor Peter de laatste wedstrijd van het jaar, Toop rijdt nog de wedstrijd op 9 november.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen