Sponsoren | Naar overzicht

Dutch open

Geplaatst op: 24-10-2007  |  Aantal foto's: 11

Dutch Open Lelystad.

Na de slechte resultaten van de laatste wedstrijden waren we gebrand op een goed resultaat. In de weken voorafgaand hebben we veel tijd besteed aan het op punt zetten van de bolide. Zaterdag tijdens de trainingen nog de laatste aanpassingen gedaan en alles was gereed voor de race.

Er hadden zich maar liefst 42 wagens ingeschreven voor het Open NK. Deze hele groep werd in één keer de baan opgestuurd, lekker druk dus. De eerste manche begon met een slechte start waarbij een aantal plaatsen verloren ging. Al snel werd een goed ritme gevonden en vele auto’s werden ingehaald. Uiteindelijk werd er een 18e plaats gehaald.
De 2e manche begon helaas weer met een slechte start, bij het overschakelen van 1 naar 2 werd de versnelling gemist. Wederom werd de draad weer snel opgepakt. Een plaats in het middenveld was het eindresultaat.
Voor de derde manche was afgesproken dat de start goed zou zijn en dat was hij ook. Tegen het einde van de race reed Toop rond de 10e positie. Met nog enkele ronden te gaan ging het echter goed mis. Welshman Roy Slocombe was in de fout gegaan en stond dwars op de baan. Toop kon hem niet meer ontwijken en een grote klap was het gevolg. Veel schade aan de voorzijde. De bumper en beide voorwielen waren zwaar beschadigd.
Terug in de pits werd er keihard gewerkt om de auto weer klaar te krijgen voor de finale, dat lukte op zich maar er waren niet genoeg punten gehaald om in de finale te starten.
Later volgde nog de sponsorrace. Dit is een soort revanche wedstrijd waarbij de eerste 3 van het NK met een ronde achterstand starten. Kort voor de start begon het te miezeren. Snel werden de regenbanden gemonteerd. Dit bleek een hele goede keuze. Tot vijf ronden voor het einde reed Toop op de tweede plek, een heel klein tikje zorgde voor een bijna spin. Dit koste 5 plekjes zodat de race op een 7e plek werd afgesloten.

E een goed weekend waarin de snelheid van de auto weer terug was. Helaas bleek dat nog niet helemaal uit het eindresultaat maar het goede gevoel was er weer.

De volgende en laatste wedstrijd van het seizoen is op 16 November.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen