Sponsoren | Naar overzicht

World Cup weekend

Geplaatst op: 21-8-2007  |  Aantal foto's: 15World Cup Weekend Venray

Na de nodige voorbereiding was het dan zover: het evenement van het jaar!

Maar eerst nog even een nieuwe sponsor aan u voorstellen. Bor Lasbedrijf BV heeft een mooi plekje op de spoiler gekregen. We willen hierbij ook gelijk even Truckservice Jager bedanken voor het gebruik van de vrachtwagen.

Op donderdagavond werd de vrachtwagen opgehaald bij Truckservice Jager. Snel nog even gekeken of we de Stockcar erin konden krijgen, dat ging prima.
Vrijdagochtend vroeg begonnen met inpakken en rond half drie werd er koers gezet naar Limboland. s Avonds het kampement opgebouwd en nog even ge-BBQ-ed.

Zaterdag werd er begonnen met een aantal vrije trainingen. Al snel werd er een goede afstelling gevonden. De voorrondes verliepen heel goed maar plaatsing voor de World Cup zat er niet in (Om je te plaatsen voor de World Cup moet je een aantal wedstrijden rijden op Venray rijden om zodoende bij de eerste 30 in het klassement te komen). De World Cup F2 ging van start om 21.30 bij kunstlicht, na een spectaculaire race over 35 ronden werd de Schot Gordon Moodie als winnaar afgevlagd.

Zondag stond er en een normale wedstrijd op het programma. In twee voorrondes kon plaatsing voor de finale worden afgedwongen. Na twee goed gereden manches was het wachten op het verlossende woord van de jury. Ongeveer 5 minuten voor de start van de finale werden dan eindelijk de geplaatsten bekend gemaakt, en wat bleek: 196 zat er bij! Dit zorgde voor een lichte paniekreactie en na een wereldrecordpoging hardlopen met een accu stond Toop aan de start voor de finale. In de finale werd uiteindelijk een 18e plaats behaald. Er stonden in totaal een dikke 50 F2s aan de start waarvan 30 zich geplaatst hadden voor de finale.

Het was een erg geslaagd weekend. Veel gezelligheid, mooi weer,goede races en heel veel publiek. Toop heeft goed gepresteerd bij het eerste optreden op deze baan die heel anders is dan Lelystad. Dat het echt hard gaat blijkt wel uit de gegevens van de transponder: de gemiddelde snelheid over een rondje ligt op 110km/h. De topsnelheid op de rechte stukken is zon 160 km/h. En dat met de vangrail direct naast de baan!

Dan kunnen wij ook nog bekend maken dat het WRT volgend jaar met twee stockcars het toneel zal betreden. Peter Wagenaar heeft namelijk de auto van Meine Drost overgenomen. Er zal geprobeerd worden om dit seizoen nog minstens een training af te werken om vervolgens in de winterperiode de auto geheel aan te passen naar onze wensen.

De volgende race vindt dit weekend alweer plaats op het circuit van Lelystad.

Klik Hier voor een samenvatting van het weekend (filmpje)

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen