Sponsoren | Naar overzicht

Wedstrijd Lelystad

Geplaatst op: 19-6-2007  |  Aantal foto's: 6

Pechdag tijdens races in Lelystad

Afgelopen zondag was het al weer tijd voor de 5e wedstrijd van het seizoen. Wederom waren een dertigtal F2 wagens afgereisd naar Lelystad.
Het weer was erg wisselvallig en stiekem hoopte het WRT op regenachtig weer aangezien in de laatste wedstrijd de snelheid in het natte erg goed was geweest.
Voor aanvang van de eerste manche begon het inderdaad te plenzen. De auto werd in de regenafstelling gezet en de regenbanden werden gemonteerd.
De start was voorzichtig en de eerste rondes werden een aantal plekjes verloren. Na ongeveer 5 rondjes ging het tempo omhoog en omdat er nogal wat wagens van de baan tolden nestelde Toop zich in de top tien. Met nog vijf ronden te gaan, maakte een achterblijver een fout. Toop kon de slippende wagen niet meer ontwijken met als gevolg een afgebroken linker voorwiel. Erg jammer, een goede klassering was binnen bereik geweest.
Voor de 2e manche werd de auto weer hersteld en omdat het weer inmiddels was opgeklaard werden de droogweer banden gemonteerd. Deze manche verliep niet goed, de wegligging was niet in orde en de motor liep niet lekker. Een plek in de achterhoede was het gevolg.
Voor de 3e manche werden nog wat aanpassingen doorgevoerd. Vanwege de slechte positie in de vorige manche mocht er vooraan gestart worden. Direct bij de start kreeg Toop een geweldige tik op de achterzijde waardoor hij van de baan spon. Hij kon pas weer aansluiten nadat het hele veld gepasseerd was, een goede klassering kon dus worden vergeten.

Naar nieuwsoverzicht
Naar nieuwsoverzicht
Jaarkalender | Naar volledige kalender
Zondag
19
Oktober

Lelystad Open NK

Nieuws & Foto's | Naar overzicht Winter werkzaamheden

Winter werkzaamheden geplaatst: 6-1-2014
aantal foto's: 6
Lezen »

Weerbericht | KNMI.nl

Vandaag en morgen Verwachting voor vandaag en morgen